Wat telt – Movisie

Animatie voor Movisie over Wat telt, een tool om te helpen bij zorg- en hulpverlening. In plaats van de hulpverlener, heeft bij Wat telt de patiënt zelf de regie over de methode en de tool.

 

Soms gaat het gewoon niet zoals het moet. Gelukkig staat er hulp voor je klaar. Maar het kan lijken alsof je bij elke instantie en hulpverlener opnieuw moet beginnen. Keer op keer weer je verhaal vertellen. En omdat je zelf niet altijd bij de gegevens en de methode kan, is het niet makkelijk om in de gaten te houden hoe het nu echt met je gaat, of je vooruit bent gegaan en waar dat dan aan kan liggen. 

Wat telt is een tool die jij gebruikt om aan te geven waar je aan wilt werken en hoe. Jij kiest een aantal domeinen die belangrijk zijn voor jouw leven. Voor elk van deze domeinen geef je jezelf een cijfer. Je hulpverlener en eventueel een mantelzorger doen hetzelfde. Daarna bedenk je samen wat je wilt veranderen en hoe je dat gaat doen.

Je zet concrete, haalbare doelen voor jezelf met een datum wanneer je ze wilt hebben behaald. Zo check je dus regelmatig hoe het gaat en pas je je doelen aan op je vooruitgang. 

Voor deze animatie heb ik het script geschreven en de voice-over ingesproken, de stijl ontwikkeld, alle beelden geïllustreerd en het geheel geanimeerd.

De geluidseffecten zijn verzorgd door Shipwrecked Audio.