Startmotor Zuid – TNO

Animatie in opdracht van TNO, voor Hart van Zuid over een uniek samenwerkingsproject van scholen, overheid en lokale ondernemingen om door- en instroom binnen de lokale arbeidsmarkt te stimuleren.

Rotterdam Zuid staat geen moment stil. Er wordt gesloopt, gebouwd, ontwikkeld… Maar weet je wat wel stil blijft staan? Praktisch opgeleid werk. Nog veel te veel werknemers met praktische opleidingen zitten vast in hun baan, zonder goede manieren om door te groeien in hun carriëre.

Dat is niet alleen goed voor de werknemer zelf, maar ook voor de starter die in de nu vrijgekomen werkplek kan instromen. Door samen te werken met scholen, gemeente en lokale ondernemers maakt de Startmotor deze door- en instroom op verschillende manieren mogelijk.

Van stages en traineeships tot bijscholing en doorstromen en groeien tussen verschillende bedrijven in de buurt en nog veel meer houdt de Startmotor talent actief in de buurt en zorgt voor een wijk die samen werkt.

Voor deze animatie heb ik het script geschreven en de voice-over ingesproken, een unieke stijl ontworpen, alle beelden geïllustreerd en het geheel geanimeerd. 

Sounddesign is verzorgd door Shipwrecked Audio.