Kinderrechten in de Asielprocedure

Animatie voor Dr. Stephanie Rap, in samenwerking met Renée van den Kerkhof, over de participatie van Kinderen in de Asielprocedure.

Asielzoekers zijn er in alle soorten, maten én leeftijden. Dat er ook kinderen tussen zitten wordt nog wel eens vergeten. Er komen een hoop kinderen binnen, met en zonder hun ouders. Deze kinderen spreken de taal niet, kennen het proces niet en weten niet wat ze kunnen verwachten als ze in Nederland aankomen. 

 

Zij hebben dezelfde rechten als alle andere kinderen. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat daaraan wordt voldaan. Het is daarom belangrijk dat zij zelf op de hoogte zijn van hun rechten en dat ze weten hoe ze erom moeten vragen. 

 

Deze animatie is deel van een project met twee animaties en twee infobladen. Renée van den Kerkhof heeft mij gevraagd haar te ondersteunen in het maken van deze animatie, zij heeft de stijl ontworpen, daarna ben ik doorgegaan met het script, storyboard en de animatie. Ik heb ook de voice-over opgenomen in eigen studio. Later heb ik de infobladen vormgegeven. 

Sounddesign is verzorgt door Shipwrecked Audio.