Illustratie en Ontwerp

Illustratie is een heel breed begrip. Het voelt eigenlijk ook heel vreemd, bijna ironisch om erover te schrijven. Voor mij betekent illustreren beeld maken om een verhaal te vertellen, informatie over te brengen. En of je dat nu met een camera doet, met een penseel, of zoals ik, op een computer, zolang je een verhaal vertelt met je beeld, ben jij iets aan het illustreren. 

Mijn illustratiewerk zit vooral in de animaties die ik maak. Ik ontwerp alle onderdelen die je ziet bewegen, ik ontwerp alle karakters, omgevingen, huisjes, boompjes en beestjes. Daarnaast werk ik ook regelmatig aan infographics en factsheets, vaak als aanvulling op eerder gemaakte animaties. 

Op die manier zie je ook goed hoe één stijl in verschillende vormen kan worden gebruikt om verschillende soorten informatie en verhalen te vertellen. 

Vaak gaat mijn illustratiewerk gepaard met tekst en andere elementen. Daar komt dus ook een stukje ontwerp bij kijken, dat ik eigenlijk altijd zelf uitvoer. Tekst, illustraties en andere (beeld)elementen werken op die manier optimaal samen. Door ook de vormgeving en het ontwerp op me te nemen zorg ik dat het werk goed tot zijn recht komt. 

Zoals ik al eerder zei, illustratie is een heel breed begrip. In mijn geval zal het vrijwel altijd een vorm van verhalen of informatie vertellen bevatten, maar eigenlijk is alles mogelijk.

Als jij mijn werk tof vindt, maar je ziet niet precies het product dat je zou willen tussen mijn werk staan, neem dan vooral contact met me op. Samen komen we zeker weten op een nieuw, uniek resultaat.

Achterlating

Geïllustreerde Toolkit om te helpen Achterlating tegen te gaan en te voorkomen, gericht op professionals, verzorgers en leerkrachten.

Identiteitsontwikkeling

Geïllustreerd Kwantitatief Rapport over de identiteitsontwikkeling van jongeren met een migratie-achtergrond met infographics en illustraties.

Kinderrechten

Infobladen over Participatie en Rechten van kinderen in de Asielprocedure, voor gebruik als voorlichting en naslagwerk.

Wonen in Ermelo

Wonen in Ermelo. Gebaseerd op onderzoeksrapport waarin inwoners zijn gevraagd naar hoe zij hun woonomgeving het liefst zien veranderen.