Hartstocht – 48 Hour Film Project

Korte Film met een team van Funk-e Animations voor het 48 Hour Film Project. Met z’n zessen in 48 uur een animatie gemaakt, van concept tot laatste render en soundtrack. Winnaar van beste film en beste soundtrack, genomineerd voor beste sounddesign.  

Het 48 Hour Film Project. Een enorm gave uitdaging die met het uur moeilijker wordt. Het concept is simpel. Je schrijft je in als team filmmakers en je krijgt vrijdagavond je opdracht. Je krijgt een genre, een attribuut, een beroep, naam en een zin die in de film moet worden gebruikt.

Al deze maatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat je eigenlijk niets kunt voorbereiden. Geen mogelijkheid om alvast iets te filmen, geen script gebruiken dat je toch al had liggen, geen voorbereidingen behalve eten, drinken en een goed humeur.

Onze korte film gaat over een vrouw die haar partner verliest, met zijn hart kan het leven van een ander worden gered. We zien beide overlevers hun leven weer opbouwen, tot ze elkaar aan het eind bij toeval treffen.

Deze film is genomineerd voor beste sounddesign en heeft beste soundtrack én beste film gewonnen in Rotterdam. Dit betekende o.a. dat deze film is vertoond op de pleinbioscoop in Rotterdam en later in Atlanta op Filmapalooza, waar alle winnaars wereldwijd opnieuw worden vertoond en de prijsuitreiking voor de beste films van dat jaar plaatsvindt.

Helaas hebben we daar niets extra’s meer aan overgehouden dan heel toffe herinneringen.