Anders? Ik Wel!

Mijn afstudeerproject. Een animatie die het verhaal verteld van een meisje met ADD. Met dit project heb ik de drempelprijs 2015 gewonnen. 

 

Ik heb ADHD. En hoeveel mensen het ook een ‘trendy’ aandoening vinden, hoevaak het ‘ineens’ voorkomt vlogens veel van hen… Ik ben vooral onbegrip tegengekomen. En de voorlichting rondom ADHD is niet veel beter. 

Daarom heb ik besloten om voor mijn afstudeerproject het verhaal van AD(H)D-ers te vertellen. Vanuit hen. De verhalen van mensen en kinderen met ADHD, want we zijn meer dan onze aandoening alleen. 

In dit project heb ik gesproken met experts, psychologen, psychiaters, leerkrachten en… de kinderen zelf. Vanuit één van die interviews heb ik het verhaal van deze animatie geschreven. Het verhaal van een meisje met ADD, dat moet kiezen tussen ontzettend afgeleid zijn, óf ‘s avonds niet kunnen slapen als bijwerking van haar medicijnen. 
Maar ik laat het haar liever zelf vertellen in de animatie.

Deze animatie en het project eromheen, een concept voor een app en campagne, heeft de drempelprijs van de Willem de Kooning gewonnen in 2015. Dit is een stimuleringsprijs die wordt uitgereikt aan veel belovende projecten en ontwerpers tijdens hun afstuderen aan de Willem de Kooning in Rotterdam.

Ik wil dit project nog steeds graag voortzetten, er zijn meer verhalen om te vertellen, niet iedereen’s ervaring is die van een negen-jarig meisje met ADD. Helaas heb ik er tot op heden nog geen tijd voor. Toch blijft er nog vraag naar goede, menselijke, voorlichting over deze aandoening. De aandoening waarvan iedereen al zolang zegt alles te weten. Ik weet wel beter en zal mijn, en misschien wel jouw, verhaal blijven vertellen. 

Ben jij…

Anders? 

Ik wel!