Animatie

We houden allemaal van filmpjes, zeker als die zijn getekend. Tekenfilmpjes, animaties, spreken tot onze verbeelding, ze houden onze aandacht vast, ze leren ons dingen zonder dat we dat door hebben. 

Daarom zijn animaties de perfecte manier om complexe informatie over te brengen bij een breed publiek. En dat geldt niet alleen voor reclamefilmpjes… Juist in onderzoek, educatie en voorlichting kan een animatie een krachtige tool zijn om kennis te delen. 

In onze moderne wereld van smartphones, social media en gepersonaliseerde reclames zijn we niet meer gewend de tijd te nemen om in een complex onderzoeksrapport te duiken, een e-learning te ‘proberen’ of naar een cursus te gaan. Alles dat we nodig hebben komt direct naar ons toe. Helaas blijft kennis nog te vaak achter. 

Daarom richt ik me meer en meer op onderzoek en educatie. Er wordt zoveel kennis geproduceerd in Nederland. Kennis in archieven ligt digitaal stof te vangen tot iemand er per ongeluk via pagina drie van Google terecht komt. 

Animaties zijn leuk. Ik geloof dat animaties de wereld mooier maken. Maar door het voor een goed doel te gebruiken, maken we de wereld samen ook een stukje beter. 

Hieronder is een selectie van mijn animaties te vinden, in random volgorde van doel, sector en stijl. Laat je inspireren, maar laat je niet beperken door de voorbeelden die hier te zien zijn. Als je niet zeker weet wat je precies wilt, kun je me altijd bereiken om samen te overleggen en op te zoek te gaan naar de perfecte vorm voor jouw verhaal. 

Zelfregulerend Leren

Zelfregulerend Leren moet je leren. Animatie voor Lectoraat Leren van Hogeschool Rotterdam.

Kinderrechten

Animatie over Kinderrechten in de context van de Asielprocedure en alleenstaande minderjarige asielzoekers.

Hartstocht

Winnaar van het 48 hour film project in Rotterdam in 2015. In samenwerking met Funk-e Animations.

Fredworks

Animatie voor Fred Works, een nieuw concept van Werving & Selectie Bureau Typ.

Alles in één ICT

Proxsys* levert niet zomaar een systeem, ze leveren je alles dat je nodig hebt, van aansluiting en apparatuur tot software en security.

Hartstocht

Winnaar van het 48 hour film project in Rotterdam in 2015. In samenwerking met Funk-e Animations.

Wat telt

Wat telt? is een tool om mensen met o.a. sociale en psychische problemen de regie over hun eigen hulpverlening te geven.

Toegang Tilburg

Toegang Tilburg – Samenwerkingsverband van verschillende zorg- en hulpverleningsorganisaties en gemeente Tilburg.

Anders? Ik Wel!

Drempelprijswinnaar 2015. Het verhaal van een meisje met ADD. Verteld vanuit haar ogen, haar beleving.

UNHCR

Als staatloze besta je niet. Simpelweg omdat je dat niet op papier kunt bewijzen. Dit klinkt heel moeilijk, in realiteit is het nog veel erger.

Student aan Zet

Student aan Zet is een initiatief dat studenten op Hogeschool Rotterdam helpt met verschillende obstakels in hun studie.

Gemeente Ermelo

De Politieke Avonden zijn speciale avonden waarop alle inwoners van Ermelo mee kunnen praten over gemeentebeslissingen.

Startmotor

Rotterdam Zuid is hard in beweging. Om te zorgen dat iedereen de ruimte kan krijgen om te groeien, werken scholen, bedrijven en de gemeente samen.

Wat is Crohn

De ziekte van Crohn komt veel voor. Maar wat houdt het eigenlijk in? Waar moet je op letten? Wat gaat het betekenen voor je leven?